اهواز، کیانپارس، برج تشریفات طبقه 11 واحد 1

روزهای زوج از ساعت 3 الی 7 بعد از ظهر

06133915507
09308919019

روش های شایع جراحی عیوب انکساری لیزیک

روش های شایع جراحی عیوب انکساری لیزیک

  • لیزیک LASIK   Laser Assited in Situ Keratomileusis
  • فمتولیزیک FEMTOLASIK
  • PRK
  • لازک LASEK
  • اپی لیزیک  EPILASIK
  • لنز داخل چشمی PHAKIC IOL

LASIK : Laser Assited in Situ Keratomileusis

لیزیک تلفیقی از یک جراحی میکروسکوپی و لیزراکسایمر است. که جهت اصلاح نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم بکار می رود.

در لیزیک ابتدا با استفاده از یک وسیله تخصصی به نام میکروکراتوم، یک لایه بسیار نازک از قرنیه (فلپ)ب رش داده می شود. و سپس لیزر اکسایمر به سطح زیرین این لایه تابانده می شود. و مجدد افلپ در محل اولیه خود قرار می گیرد.

فلپ پس از چند دقیقه سر جای خود می چسبد و هیچ نیازی به بخیه نیست.

Femtolasik

فمتولیزیک یکی ازجدیدترین روش های اصلاح نزدیک بینی ،دوربینی وآستیگماتیسم بوده و آخرین نوآوری در اصلاح عیوب انکساری است. که درآن فلپ قرینه باکمک لیزرفمتوسکند (femtosecond) برش داده می شود.

از نظر مراحل انجام جراحی ، فمتولیزیک بسیار شبیه به روش قبلی است.

اختلاف اساسی بین لیزیک و فمتولیزیک در نحوه برش قرنیه (فلپ)است . در حقیقت فمتولیزیک روش پیشرفته لیزیک است.

که در آن برای برش دادن قرنیه به جای میکروکراتوم از لیزر استفاده می شود. و به همین دلیل به نام لیزیک تمام لیزری (all laser lasik) یاجراحی بدون تیغ نیزمعروف شده است.

در حال حاضر، فمتولیزیک از پرطرفدارترین روش های اصلاح عیوب انکساری در اروپا و آمریکا است.

فمتولیزیک علاوه بر اینکه تمامی ویژگی های عمل لیزیک مانند سرعت بالای بهبود دید، رفع سریع در دو امکان بازگشت سریع به زندگی روزمره را فراهم می کند،با توجه به انجام تمام مراحل با لیزر و حذف نیاز به میکروتوم ،دقت وسلامت بی نظیری را به ارمغان می آورد.

PRK : Photorefractive Keratectomy

در روش PRK لایه اپی تلیال قرنیه (خارجی ترین لایه قرنیه) برداشته می شود. و با استفاده از لیزر اکسایمر سطح قرنیه تراش داده می شود و به این ترتیب عیوب انکساری اصلاح می شود.

لازکLASEK

روش LASEK نوع تغییر یافته PRK می باشد. در روش LASEK چشم پزشک از یک محلول الکلی جهت برداشت لایه اپی تلیوم قرنیه استفاده می کند.

سپس لیزر اکسایمر بر روی قرنیه تابیده می شود. و مجددا لایه اپی تلیوم در محل اولیه قرار می گیرد. این روش درحال حاضر طرفداران کمتری دارد. و عملا PRK جایگزین آن شده است.

Epi-LASEK

اپی لیزیک همانند PRK و LASEK جزء اعمال سطحی قرنیه است. در این روش نیز همانند LASEK  اپی تلیوم قرنیه در پایان عمل حفظ می شود، اما در این روش به جای الکل ازتیغه مخصوصی به نام اپی کراتوم برای برداشتن اپی تلیوم استفاده می شود.

این روش مزیت خاصی نسبت به PRK ندارد و در حال حاضر تقریبا منسوخ شده است.

Phakic IOL : PHAKIC INTRA OCULAR LENS

لنز داخل چشمی برای افرادی که درجات بالایی ازعیوب انکساری داشته و یا قرنیه بسیار نازکی دارند. و عیب انکساری آنها با جراحی لیزری قرنیه قابل اصلاح نمی باشد، کاربرد دارد.

این لنزها در قسمت های مختلف چشم قرارداده می شوند. دونوع لنزی که امروزه کاربرد بیشتری دارند لنز آرتیزان(Artisan) و لنز ICL می باشند که اولی در داخل اتاق قدامی قرار می گیرد. و با استفاده ازدوگیره بر روی عنبیه ثابت می شود. لنز ICL در اتاق خلفی و بر روی عدسی طبیعی قرارداده می شود.

چه روشی مناسب تر است؟

قبل از تعیین روش مناسب لازم است. معاینات کاملی از چشم به عمل آید تا مواردی مانند میزان عیوب انکساری ،ضخامت قرنیه و توپوگرافی قرنیه مشخص شوند و از سلامت چشم اطمینان حاصل شود. سپس با در نظر گرفتن سن، شغل، وضعیت جسمی ،سابقه بیماری و سایر اطلاعات میتوان در مورد بهترین انتخاب تصمیم گرفت. بهتر است این انتخاب را به چشم پزشک خود واگذار نمایید.

معیارهای داوطلب مناسب جهت جراحی عیوب انکساری کدامند؟

  • علاقه به کاهش وابستگی ب عینک یالنزتماسی
  • عدم ابتلا به بیماری ای چشمی دیگر
  • ثابت ماندن نمره چشم،عینک یالنزتماسی حداقل به مدت یک سال (تغییرات نمره چشم کمتراز5/0-25/0 دیوپتر)
  • سن بالای 18سال (اگرچه که افراددارای سن کمتراز18سال ممنوعیت جهت انجام این عمل ندارندولی معمولا دراین سنین عمل جراحی لیزری عیوب انکساری توصیه نمی شوند،زیراممکن است نمره چشم درآینده تغییرکندوفرددرسال های بعدنیازبه عمل تکمیلی پیداکند.)

چند نکته مهم

  • حدود 90 درصد افرادی که عمل جراحی اصلاح عیوب انکساری را انجام می دهند، می توانند بدون استفاده از عینک ، در معاینه چشم پزشکی امتحان رانندگی موفق شوند.
  • ممکن است بعد از عمل جراحی نیز جهت دیدکامل ، نیازمند عینک یا لنزتماسی باشید. که این مساله بستگی به میزان نمره چشم قبل از عمل ، وضعیت توپوگرافی و ضخامت قرنیه شما دارد.
  • جراحی نمی تواند از پیشرفت فرآیند پیرچشمی جلوگیری کند، در نتیجه تقریبا همه افراد پس از 40 سالگی برای خواندن و نوشتن و کارهای نزدیک به عینک مطالعه نیاز خواهند داشت.
پشتیبانی